A Porcelán maga a stílus!

Csoda született a Hollóházi porcelán és a HA táskák találkozásából

Február 14-én debütált Hodlik Anna fantasztikus új kollekciója, amely egy igen különleges együttműködésből született.
A Hollóházi Porcelán No.020 – Petra kollekciója ugyanis most már nemcsak étkészlet formájában, hanem a lenyűgözően elegáns új HA táskákon is visszaköszön. Hogyan lehetséges ez?


A Hollóházi Porcelán csaknem 250 év tudását és örökségét hordozza magában, és nincs ember a világon, aki ne hallott volna már erről a magyar értékről. A Hollóházi Porcelán 1777-es megalakulása óta nagy utat járt be, részt vett a magyar porcelángyártás megteremtésében, jelen volt a legrangosabb kiállításokon, készletei pedig most is megtalálhatók a világ minden pontján. 2024-től azonban mindez újszerű megvilágításba került Hodlik Annának, a HA márka és aSalon 19Showroom tulajdonosának köszönhetően.


„A Hollóházi Porcelán iránti szeretetem nagyszüleim féltve őrzött darabjaival kezdődött”

„Az elmúlt években különböző országok kultúrájából inspirálódva alkottam meg a kollekcióimat” – meséli Anna. „Úgy éreztem, végre elérkezett az idő, hogy felhívjam a figyelmet Magyarország semmivel sem összehasonlítható kultúrájára és művészeti örökségére, amely tele van kincsekkel. Országunk méltán híres a porcelánjairól, így felkerestem a legrégebbi magyar porcelánkészítő manufaktúrát, a Hollóházi Porcelánt. Bár a márka egyértelműen összecseng a magyar művészettel, a Hollóházi Porcelán iránti szeretetem nagyszüleim féltve őrzött darabjaival kezdődött. Ezek a kincsek most is fellelhetők nálunk a szekrényben, ezért hatalmas megtiszteltetésnek érzem, hogy a manufaktúra méltónak találta a márkámat a közös munkára!”

Az új HA-kollekció a Hollóházi Porcelán Petra-kollekciójának mintáját viseli magán hímzett díszítésként, amely minta egyet jelent az antikvitással és annak minden eleganciájával. A Petra kollekció jellegzetessége az antik forma és díszítés, azaz a fekete alapon arany virágmotívumok, amelyek nemcsak elegánssá és kifinomulttá teszik a megjelenést, hanem nemes csillogásának köszönhetően elegánssá is teszik az adott porcelánkészletet. Most ez a motívum, illetve színvilág teszik teljessé az új HA táskákat, amelyek visszafogott, mégis nemesen csillogó, igazán exkluzív darabok lettek.


„Ennél a kollekciónál érzem először azt, hogy most valódi értéket teremthetek” – folytatja Anna. „A munkáim által részese lehetek és továbbadhatok én is valamit az évszázados tradícióból, ami nekem nagyon fontos motiváció volt. Ennek a kollekciónak minden darabja egy több százéves történetet mesél el, és én boldog vagyok, hogy részese lehetek a varázslatnak!”


Az antik stílus a modern napjaink értékközpontú választása

A régmúlt eleganciájának és művészi örökségének belecsempészése a mai életünkbe egyedülálló stílust és jelentést hoz létre. Vajon hogyan valósíthatjuk meg ezt az összhangot, és miért érdemes erre törekednünk?

Mert az antik stílus a modern kor elemeivel vegyítve megteremti az egyediség érzését. Ahelyett, hogy belevesznénk a tömegtermékek által elárasztott világba, ennek az iránynak hála, igazán kiemelkedő és különleges darabokkal egészíthetjük ki a megjelenésünket. A Hollóházi Manufaktúra, a Hodlik Anna márka és az Orovica együttműködése éppen ezt a célt szolgálja.


„Mindig is hittünk a szakmákon, iparágakon átívelő együttműködésekben” – vallja Hárshegyi Zsuzsanna, a Hollóházi Porcelán marketing menedzsere. „A manufaktúra története során a divat, a kultúra és a sportesemények területén is voltak már jelentősebb együttműködéseink. A HA X OROVICA együttműködés ugyanakkor egy teljesen új megvilágításba helyezi a Hollóházi stílusvilágát, hiszen ez esetben a divattervezők egy tradicionális Hollóházi mintát adaptáltak saját termékeikre.”


Viselj magadon Hollóházit!

Az antik stílus mai köntösbe bújtatása a kulturális örökség tiszteletét jelenti. Az új HA táskák tehát nemcsak egy adott korszakot idéznek meg, hanem a művészet és a történelem találkozását is magukon hordozzák. Egy ilyen darab utat enged viselőjének is kreativitása kifejezésére, ahol a különlegeset a saját stílusával kombinálva ő maga is alkotóvá, sőt a történelem részesévé válhat.


„A Hollóházi Porcelánmanufaktúra csaknem 250 éve bújik meg egy hegyek, erdők,patakok által körülvett kis völgyben, hogy itt készült termékeivel messze vigye egy kis zempléni magyar falu hírnevét” – folytatja Hárshegyi Zsuzsanna. „A múltunk a természetesség – és a természetesség a jövőnk. A gyárat ma is ugyanolyan sűrű erdő veszi körül, mint egykor, és egyedülálló módon ma is az itt futó Nyíri-patak biztosítja a vizet a porcelán előállításához. Itt alkotunk új trendeket, hogy a múlt értékeit a jövő igényei szerint formába öntsük. Hisszük, hogy a természetes szépség sohasem megy ki a divatból. A porcelán számunkra maga a stílus, a Hollóházi porcelán pedig örök!Az új HA kollekció tehát több, mint amit a néző első pillantásra lát belőle: híd a tradíciók és a modernitás között. Arra a kérdésre keresi a választ, hogy egy több százéves művészeti tárgy hogyan válhat mindenki számára elérhető divatcikké; egy gazdagon díszített porcelán, amelyet féltve őrzünk a vitrin mögött, hogyan lehet velünk mégis a mindennapokban?
Hodlik Anna Hollóházi kollekciója most megadta erre a választ: akár táska formájában is!

A rendelés menetérőlITTolvashatsz részletesen.
A teljes kollekciót ITT fedezheted fel.
Ha személyesen is meg szeretnéd nézni a kollekcióik mintadarabjait, Pesten aSalon 19bemutatóteremben van rá lehetőséged.
Kövesd a márkát aFacebook-és azInstagram-oldalonis, ahol naponta találsz friss híreket!