Blog

A HA Csillag felragyog

2024.03.19 20:45
A HA Csillag felragyog

Megújul a Hodlik Anna márka világa – A csillag felragyog

Az évezredek során az emberek mindig is inspirációt merítettek az égi testekből. Az ókori bölcsek az égi jelekből próbálták megfejteni a jövőt, míg a tengerészek a csillagok segítségével tájékozódtak a végtelen tengeren. A csillagok szimbolikus jelentése azonban kultúráról kultúrára más és más, de egy mindegyikben közös: reményt, bátorságot és fényt adnak az embernek, hogy kiegyensúlyozottan járhassa útját.

„A csillag mint motívum gyerekkoromtól kezdve meghatározó része volt az életemnek. Az óvodában ezt a jelet választottam magamnak, később pedig anyukám is mosolygós csillagokat rajzolt nekem az uzsonnám mellé” – emlékszik vissza Hodlik Anna.


”Nekem éppen ezért karácsony sem lehet csillag formájú csúcsdísz vagy csillag formájú sütemények nélkül, és aki ismer vagy többször találkozott már velem, pontosan tudja, mi lóg a nyakamban kis medálként is… Igen, egy csillag, amelyet apukámtól kaptam.”


A csillagok jelentősége

A csillagok fontos szerepet töltöttek és töltenek be most is az egész világon. Az éjszakai égbolt csillagai például évezredek óta segítik az embereket a navigációban, különösen olyan kies terepeken, mint a tengeren és a sivatagban: a csillagokat figyelve ugyanis pontosan meghatározhatjuk az égtájakat és az irányt, így a nagy földrajzi felfedezéseinket is ezeknek a csodás égitesteknek köszönhetjük.


De már korábban, a görög mitológiában is megjelent a csillagok különleges szerepe. A Plejádokat például az öt napisten lányának tartották, akik az égbolton ragyognak és segítenek más mitikus szereplőknek. A római mitológiát sem kell bemutatnunk, hiszen mindenki ismeri Vénuszt, a szerelem és szépség istennőjét, vagy Jupitert, „az égbolt uralkodóját”, akik az elsők között ragyognak fel nekünk minden este az égbolton.

Az ősi kínai mitológia is foglalkozott már a csillagokkal, ők egyenesen égi sárkányokat láttak bennük, akik az isteni rend és egyensúly megtestesítői, míg az indiai hinduizmusban a csillagok isteni jelenléte és befolyása egyértelműen a karmák világát jelenti.

Az őslakos amerikai törzsek mítoszaiban is hasonlóképp isteni vagy szellemi jelentőséggel bírnak ezek a ragyogó égitestek, amelyek védelmező erejében, reményt adó jelentésében mindannyian hittek.


A HA márka csillaga

„A csillag nekem is egy olyan jelkép, amely megvéd, szerencsét hoz és ösztönöz” – folytatja Anna.„Úgy tekintek rá, mint a bennünk lévő isteni szikrára, ugyanakkor – mivel csak éjszaka láthatjuk őket – az ismeretlen elleni küzdelmet is kifejezi számomra. Azt, hogy bármire képes vagyok, ha elég erősen hiszek benne. Az így elért siker éppen ezért nekem az örök ragyogás szimbóluma is.”

Anna nem véletlenül akarta, hogy a csillag szimbóluma mint védelmező talizmán megjelenjen a munkáin is. Nemcsak magának, a márkájának, hanem a HA termékeket viselőknek is segíteni kíván ezzel a láthatatlan erővel.


A HA márka új logójában a csillag tehát az örök reményt, a bátorságot és a lehetőségek végtelen tárházát jelenti. Anna az új logóval azt üzeni, hogy mindenki képes ragyogni, és mindenkinek hinnie kell önmagában, hiszen az örök csillogás, az erő, a fény mindannyiunkban ott rejlik.

„Az éjszakai égbolt látványa sokunknak inspiráló és megnyugtató élmény. A csillagos ég lenyűgöző szépsége és végtelen mélysége megadja az embereknek azt a lehetőséget, hogy elmerüljenek az univerzum misztériumában és megtapasztalják az örök időtlenség érzését” – vallja Anna.


És valóban, a csillag mindenhol segítségként jelenik meg a reménytelen helyzetekben, a szomorú pillanatokban, hiszen biztató jelkép, amely vígaszt nyújt mindannyiunknak. Nem véletlenül terjedt el szimbolikus jelentése a művészetekben, az irodalomban és más műfajokban is, de elég, ha csak a betlehemi csillagra gondolunk…


Új logó – új kezdet

A csillagok megfigyelése és tanulmányozása az univerzum megértésének és felfedezésének forrása. Az asztrológia, az asztronómia és más tudományágak segítségével mélyebb betekintést nyerhetünk a csillagok világába és azok hatásába az emberi életre és sorsra.

Hogy Hodlik Annának van egy szerencsecsillaga, azt már biztosan tudjuk, hiszen az új logó is a márka fejlődésének és sikeres megújulásának jele. A HA táskákon megjelenő szimbólum arra ösztönöz minden HA-viselőt, hogy merjenek ők is hinni az álmaikban és bátran nézzenek szembe az új kihívásokkal, hiszen mindenki képes arra, hogy saját csillagát követve eljusson a boldogságig.


Fedezd fel az új tavaszi kollekciót és vidd haza a Te kis csillagod!
A teljes kollekió elérhető IDE katintva!