Blog

A K E B O N O

2023.06.16 09:16
A K E B O N O

Megérkezett az új, japán ihletésű HA nyári kollekció. Tradíciók és modernitás,
meghökkentő formák és színek. Melyik lesz a te HA darabod?

Repítsd magad a Távol-Keletre az új HA nyári kollekcióval!

Megérkezett az új, japán ihletésű HA nyári kollekció. Tradíciók és modernitás,
meghökkentő formák és színek. Melyik lesz a te HA darabod?

Repítsd magad a Távol-Keletre az új HA nyári kollekcióval!

Ha a Távol-Keletre gondolunk, lelki szemeink előtt bizonyára megjelenik a csodálatos Japán, a felkelő nap országa. Innen kapta a kollekció az AKEBONO elnevezést ami hajnalhasadást jelent. Az ottani különleges hagyományok, a titokzatos teaszertartás, a lenyűgöző japán kertek és a visszafogott, de magával ragadó elegancia, amely a japán motívumok megkérdőjelezhetetlen ismérve is. A legújabb nyári HA-kollekció most ezt a csodát hozza el nekünk új formákkal és felfrissült designnal.

Érdemes minden apró momentumot, öltést, designmegoldást alaposan szemügyre vennünk a HA x Orovica nyári kollekció ruháin, kiegészítőin és a hozzájuk színben harmonizáló táskákon, mert számos meglepetés vár ránk. Ilyen például a ruhákon és a táskák bélésein megjelenő madaras mintázat, amit a Japán porcelán művészet inspirált.

Rendhagyó minták és új formák a HA nyári kollekciójában

A japán porcelánművészetből ismert és világszerte kedvelt madarakról kevesen tudják, hogy különleges jelentéssel bírnak. A kranichok például szerencsét hoznak és a hosszú élet, a boldogság szimbólumai. A japán fecskék a tavasz és az érkező jó idő, ennek köszönhetően pedig a remény jelképei. A japánok legkedveltebb madara azonban a fülemüle, mert ő szimbolizálja a szépséget, a szerelmet és a természet hangját. A japán porcelánokon rendszerint virágokkal körülvéve ábrázolják, és a HA nyári kollekció lenyűgöző új darabjain mi is fülemülékkel találkozhatunk.

A távol-keleti kultúrákban azonban nemcsak a motívumok, hanem a színek is nagy jelentőséggel bírnak. A HA új nyári kollekció éppen ezért rendkívül színgazdag, és talán nem ér senkit sem meglepetésként, hogy a színválasztás sem a véletlen műve. A színek jelentősége és használata a japán porcelánművészetben szintén a mélyen gyökerező a kultúrára és hagyományokra vezethető vissza, ha pedig kézbe veszünk egy új HA táskát azonnal egy sakura ünnepen érezhetjük magunkat.

Az egyik legismertebb és leggyakrabban használt színkombináció a japán művészetekben a kék-fehér párosítása, ami eredetileg a kínai Ming-dinasztia porcelánjainak hatására alakult ki. A kék festett minták a fehér porcelánokon elegáns és letisztult megjelenést kölcsönöznek az edényeknek, amely színvilágot most az új HA táskákon is megtaláljuk a pasztellkéktől kezdve a színjátszó kéken, pisztácián, zöldön át egészen a türkizig. Ne higgyük azonban, hogy a Távol-Kelet inspirálta nyári darabok megálltak az óceán és az ég színárnyalatainál. Nem! Sőt olyan új csodás színek és formavilág jelenik meg a nyári kollekcióban, hogy lehetetlenség csak egy darabot választani magunknak.

Felkelő Nap a kézben

Egyszerűen lenyűgöző az új legyezőformájú HA női táska, amely színeivel nem mást, mint a felkelő Napot adja a kezünkbe. A japán legyezők, más néven „sensu” vagy „ōgi”, hagyományos japán díszítőeszközök, amelyek hosszú, több mint 1000 éves múltra tekintenek vissza. Az eredeti legyezők fából, illetve bambuszból készültek, amelyeket később papír vagy selyem borítással láttak el. Mondanunk sem kell, hogy kezdetben kizárólag a japán arisztokrácia és a szamurájok kiváltságos rétege számára voltak ezek elérhetők. Mi most azonban egy igazán rendkívüli darabot tarthatunk majd a kezünkben.

Jó, ha tudjuk, hogy a legyező különleges jelentéssel bír. Bizonyos mozdulatokkal vagy kéztartással ugyanis üzeneteket vagy érzelmeket közvetíthetünk általa, például köszönetet, tiszteletet, de akár együttérzést is. Ez a titkos kommunikáció az új HA táskákban is megvan, csak tudni kell őket használni. Amikor tehát egy forró nyári napon betérünk valahová egy hűsítő jeges teára, jusson ez is eszünkbe.


A táskán megjelenő formavilág visszatér a kollekció ruháin is. A legyező inspirálta minta tökéletes harmóniát alkot minden HA darabbal.

Apropó tea. Tudtad, hogy a legyező és a tea elválaszthatatlanok egymástól? Nem véletlen, hogy a Távol-keleti teáskannák az új HA nyári kollekciót is megihlették, így született meg a kollekció egyik új fazonja a Tee Bag.

A japán teaszertartás (Chanoyu) során a teamester legyezőt használ a teafőző eszközök és edények előkészítéséhez, hiszen a legyezős mozdulatok és annak különböző tartása a teaceremóniák egyik fontos eleme. A hagyományos rituálé főszereplője azonban a zöld tea, különösen a matcha, éppen ezért találkozhatunk ilyen színvilággal is a HA teáskanna ihletésű táskáin.

Képzeld el, hogy egy ilyen csodás darabbal kiülsz a teraszodra, és csendben, ahogyan egy teaceremónián is illik, ahol a fókusz a belső béke megtalálásán van, élvezed a reggeli nap sugarait, majd felfrissülve elindulsz egy könnyed városi sétára.

A HA nyári kollekció bohém darabja neked is kötelező!

Kirándulásodhoz azonban választhatsz magadnak egy különleges Rainbow táskát is, amelynél rengeteg szín találkozhat egymással. Japánban az Imari-paletta, a celadon zöld, az arany, de a natúr színek is megjelennek a porcelánművészetben, a piros, bordó, lila rengeteg árnyalata pedig a kimonókon köszön vissza ránk. A HA Rainbow táskája ezt a ragyogó sokszínűséget árasztja magából, és ez a viselője hangulatára is kihat.

A nap végére azonban valami mást is ajánlunk még a figyelmedbe.

Egy könnyed, bohém, vidám és nem utolsósorban praktikus Festy bag a bulikon nagyon jó szolgálatot tehet neked. Azon viszont majd ne lepődj meg, hogy ezért is mindenki irigyelni fog. Nem is csoda, a HAFesty bag a nyár elengedhetetlen fesztiválozós darabja.


Tedd a napjaidat színessé, ragyogóvá, érezd az új HA-kollekció erejét és repítsd el magad általuk egy kicsit a fantasztikus Távol-Keletre!

A rendelés menetéről ITT olvashatsz részletesen. Ha személyesen is meg szeretnéd nézni a kollekciók mintadarabjait, Pesten a Salon 19 bemutatóteremben van rá lehetőséged.