Blog

Provence felfedezése

2024.07.09 12:45
Provence felfedezése

Az új HA nyári kollekció a piknikek hangulatát idézi Itt a nyár, egyre többször vágyunk ki a szabadba, sokunknak pedig eszébe jut az azúr-türkiz tenger,

Az új HA nyári kollekció a piknikek hangulatát idézi

Itt a nyár, egyre többször vágyunk ki a szabadba, sokunknak pedig eszébe jut az azúr-türkiz tenger, a kellemes meleg, az enyhítő, lágy fuvallatok. Ilyenkor legszívesebben minden percünket a természetben töltenénk, finom borok kortyolgatása, hangos nevetések és baráti összekacsintások között. Az új HA nyári kollekció most épp ebben segít nekünk.

Ha te is látod magad előtt a Francia riviérát és felsejlik benned az ottani életstílus utánozhatatlan bája, akkor szíved szerint biztosan Te is azonnal összepakolnád a piknikkosaradat, hogy ezt az érzést, a természet varázslatos közelségét és az önfeledt boldogságot magadénak tudhasd.
Hodlik Anna ezért is alkotta meg legújabb fantasztikus táskáit és kiegészítőit. A bennünket körülvevő csodálatos természet, a szabadban eltöltött pillanatok és a Francia kultúra inspirálta újHAdarabok ezúttal ugyanis a piknikezés örömét ötvözik a női eleganciával.


Provence felfedezése


Provence, ahol a tenger a lábainknál hever, az égbolt azúrkék és a hegycsúcsok is csak néhány óra autóútra találhatóak.
Csodás táj, amely az ősi romokat és az évszázados múltra visszatekintő szőlőskerteket kanyargós sziklautakkal és napcsókolta homokos strandokkal ötvözi. A boldogító mediterrán éghajlatnak köszönheti a város a lenyűgöző és változatos tájait.
A sűrű olajfaligetektől és a vibráló levendulamezőktől az illatos fenyőerdőkig és a szőlőültetvényekig a régió minden szeglete szebbnek tűnik, mint az előző.



Piknik HA módra

Kevesen tudják, hogy a modern értelemben vett piknikezés kialakulása a 18. századra tehető. A fogalom eredetileg a francia nyelvből származik, ahol a „pique-nique” jelentése valami olyasmi, amihez különleges ételek és italok társulnak.

A piknikezés szokása először az európai arisztokrácia körében terjedt el, és eredetileg egy elegáns, szabadidős tevékenység volt, amelyet a városi élet zajától távol, a természet lágy ölén élveztek az emberek. Az újkori piknikezés később már nagyban hozzájárult az outdoor életstílus népszerűsítéséhez, így a 19. században az angolok és a franciák között hamar elterjedt szokássá vált kirándulások és szabadtéri tevékenységek alkalmával. Ebben az időben vált a piknikezés a természet szeretetének és a családi, baráti közösségek összetartozásának szimbólumávál.


Hodlik Anna most ezt a szimbólumot varázsolta bele az újHAnyári kollekcióba, ahol inspirációt merített nemcsak Franciaország-szeretetéből, hanemSzinyei Merse Pálhíres Majális című festményéből is.
A műalkotás színes ruhákba öltözött piknikező embereket ábrázol egy olyan megnyugtató természeti környezetben, ahol legszívesebben mi is mindig lennénk. Elővennénk a kosarunkat, leterítenénk egy puha takarót, csipegetnénk a magunkkal hozott eperből és csak élveznénk a szabadságot, a nyár színeit, a hűsítő hullámok hangját.


A Provence és környéke például pont ilyen. Ez a Francia tengerpart egyik gyöngyszeme, ahol a mediterrán hangulat, az édes italok és a friss ételek mind hozzájárulnak az igazi piknik élményéhez. Nem véletlen, hogy aHAdarabokon különleges pink csempeminták és matrózcsíkok köszönnek vissza, nem beszélve az élénk, vibráló színekről, amelyek minden gardrób kötelező elemei a nyári időszakban.


Sikkes csíkok

A híres csíkok Franciaországból indultak a divatvilág meghódítására:
Úgy tartották, hogy a csíkok szigorúan meghatározott száma Bonaparte Napóleon britek felett aratott 21 tengeri győzelméből ered. 21 fehér és 20 indigókék csík váltja egymást. Innentől pedig a tengerésztisztek viselték ezt a mintát.
Így aztán a nyertes csatákról való megemlékezésképp született, majdCoco Chanelnek köszönhetően vált a luxusdivat részévé. Azóta pedig a matróz csíkos mintát a Francia divat egyik alapvető darabjának tartják.


Az új HA nyári kollekció

Az újHAnyári Picnic kollekció alapvető színei a megunhatatlan pink, a mindig izgalmas lime, a közkedvelt levendula és a figyelmet felkeltő piros, amelyek mind a táskákon, mind a hozzájuk gondosan megtervezettOrovicaruhákon és kiegészítőkön megjelennek.
Különleges újításként a kollekció 4 új fazont és bambuszból faragott táska fogókat tartogat!


Most mindehhez képzeljük el, ahogyan finom francia sajtokat csipegetünk, isteni friss gyümölcsöket és zöldségeket nassolunk, ha pedig ahhoz támad kedvünk, veszünk egy hűsítő fürdőt a tenger habjaiban. A társaság, a friss levegő és az ínycsiklandó ételek együtt teremtik meg az idilli hangulatot, az újHAnyári kollekció pedig ennek tökéletes kiegészítője.
Minden darab ideális új városok felvedezéséhez és egy pihentető nyári kikapcsolódáshoz.


Az új kollekció üzenete, hogy szakítsunk időt az igazán fontos dolgokra:
Hogy eltöltsünk egy napot a barátainkkal, családtagjainkkal, szeretteinkkel; ami erősíti a kapcsolatokat, segíti az összetartozás érzését, egy csendes, nyugodt környezetben pedig könnyebben ellazulhatunk és a boldog pillanatok is azonnal ránk találhatnak.

Engedd, hogy a nyár bája téged is átjárjon és válassz az új HA nyári kollekcióból egy hozzád igazán méltó darabot!
Vidd magaddal a mediterrán életérzést a hétköznapokba és szakadj ki a mindennapi rutinból kevdenc HA táskáddal!
Mostmár bármikor egy kellemes pikniken érezheted magad!



A rendelés menetérőlITTolvashatsz részletesen.
A teljes kollekciót ITT fedezheted fel.
Ha személyesen is meg szeretnéd nézni a kollekcióik mintadarabjait, Pesten aSalon 19bemutatóteremben van rá lehetőséged.
Kövesd a márkát aFacebookés azInstagram-oldalonis, ahol naponta találsz friss híreket!