Blog

Viseld a színeidet! Delistyle

2023.05.15 19:00
Viseld a színeidet! Delistyle

„A magyar nők még mindig sok feketét hordanak” – Kovács Delinkével, a Delistyle színtanácsadójával beszélgettünk trendekről, színekről és a kiegészítők fontosságáról

„A magyar nők még mindig sok feketét hordanak” – Kovács Delinkével, a Delistyle színtanácsadójával beszélgettünk trendekről, színekről és a kiegészítők fontosságáról

Több oka is lehet annak, hogy nem merünk élénkebb színeket viselni sem a ruháinkon, sem a kiegészítőinkben. Az egyik ok az, hogy félünk megmutatni magunkat, a bennünk lévő erőt, de lehet az is, hogy egyszerűen csak nem tudjuk, mi állna nekünk igazán jól. Ilyenkor jön kapóra egy színtanácsadó támogatása, aki nemcsak ez utóbbiban segít, de önbizalmat is adhat nekünk. Kovács Delinke, a DeliStyle tulajdonosa éppen ezért indította el a vállalkozását. Vele beszélgettünk.

Delinke ruhák között nőtt fel, hiszen az édesanyja gyermekruha-üzletet vezetett. Kicsiként rendszerint körülötte sürgött-forgott és a maga módján aktívan ki is vette a részét a bolt körüli teendőkben.

„Sokszor voltam ott az árubeszerzéseknél és az üzletben is, otthon pedig folyamatosan gyártottam a saját kollekcióimat. Állandóan rajzoltam, színeztem és természetesen be is mutattam ezeket az alkotásaimat édesanyámnak. Mondanom sem kell, hogy divattervező szerettem volna lenni, de végül az egyetemi tanulmányaimat más területen kezdtem meg.”


Delinke 2016-ban azonban végképp letette voksát az álmai mellett és beiratkozott a Budapesti divatiskolába, ahol elvégezte a stylist szakot.

„Már nem csak álmodozni szerettem volna arról, hogy fazonokkal, színekkel, divattal foglalkozom, ezért az iskola után kockáról kockára felépítettem a vállalkozásomat és lettem színtanácsadó, stylist. Ennek köszönhetően közel öt éve fogadom a vendégeimet Szombathely szívében.”

A Delistyle tulajdonosa azonban nem állt meg a stylist képzésnél, a mai napig folyamatosan tanul, keresi a különböző továbbképzési lehetőségeket és figyeli a trendeket is, hogy még többet adhasson a hozzá forduló nőknek. Ahogyan elmondta, a legtöbb női ruhásszekrényben még mindig nagyon sok a fekete, a sötétkék, a szürke és a fehér ruha.


A magyar nők nem mernek színeket hordani

Ennek oka részben abban is keresendő, hogy milyen színű kínálatokat találhatunk meg az üzletekben, mivel találkozhatunk az interneten, vagy milyen új trendek hódítanak a divatvilágban és azok hogyan hatnak ránk.

„Lehet, hogy nem azonnal, de a látott színek, minták, vonalak, trendek beépülnek a tudatunkba és előbb-utóbb egy-két trendszín bekúszik a ruhatárunkba is. Amikor a hozzám fordulókkal beszélgetek, mindig kiderül, hogy ők is vágynak a színekre, csak nem tudják, milyen árnyalatok felé induljanak el. A színtanácsadás tökéletes megoldás a számukra, a vendégeim pedig a konzultációkat követően bátrabban is nyúlnak a színekhez.”

Így van ez akkor is, ha mindenki máshogyan kezdi el alkalmazni a Delinkétől tanultakat. A szombathelyi színtanácsadó és stylist szerint vannak, akik a számukra harmonikus alapszíneiket kezdik el először viselni, megfűszerezve azokat színes kiegészítőkkel vagy rúzzsal, illetve vannak, akik az elejétől kezdve nyitottak több szín merészebb kombinálására is. Ez teljesen érthető, viszont abban minden színtanácsadó egyetért, hogy egy-egy tanácsadást követően megnyílik előttünk a színek csodálatos és lenyűgöző világa!

„Egyik kedves vendégem mondta, hogy neki óriási megkönnyebbülés volt úgy ruhákat próbálnia és vásárolnia, hogy végre tudta, mely színek után nyúljon. A programom többek között ebben segít. Nem lesz frusztráló a vásárlás, mert a nők tudni fogják, mit keressenek az üzletekben. Tisztában lesznek a hozzájuk illő színekkel, tudják, melyikkel tudnak kitűnni és melyikkel nem. Egy színtanácsadást követően mindenki bátrabban kombinálja a színeket és mindenki magabiztosabb is lesz, hiszen azáltal, hogy megismerik és elkezdik viselni az előnyös színárnyalatokat, a külső változásuk magával hozza a belsőt is.
A színtanácsadás azonban tökéletes lehetőség arra is, hogy egy jól átgondolt, hozzánk tökéletesen illő ruhatárat alakítsunk ki, amely előtt nem kell majd órákat eltöltenünk azon gondolkozva, mégis mit vegyünk fel.”

A színtanácsadás azonban tökéletes lehetőség arra is, hogy egy jól átgondolt, hozzánk tökéletesen illő ruhatárat alakítsunk ki, amely előtt nem kell majd órákat eltöltenünk azon gondolkozva, mégis mit vegyünk fel.


Mi legyen a gardróbban? A színtanácsadó válasza egyértelmű

„A letisztultság és a könnyű használhatóság miatt sokan kedvelik a kapszula ruhatárat, hiszen abban minden passzol mindennel, így reggelente nem kell sokat törni a fejünket az aznapi szettünkön. Személy szerint én azonban nem tudnék kapszula gardróbból öltözködni, de mindenképp azt gondolom, hogy ruhatárunknak ez jó alapot adhat. Hasonlóan vélekedem a kiegészítők kapcsán is.


A táskáknál is azt tartom a legfontosabbnak, hogy legyenek jó alapdarabjaink, amelyekben sosem fogunk csalódni. Szezontól függően érdemes beszerezni egy sötétebb és egy világosabb árnyalatú darabot, ugyanakkor az alkalmi táskáról sem szabad megfeledkeznünk. Színek terén a bázis színek is jó irányt adhatnak, a bézs, fehér, szürke, fekete, sötétbarna árnyalatokkal nem lehet mellényúlni.

A HA kollekciókban épp az az igazán jó, hogy az üdítő darabok mellett találunk klasszikus változatokat is, amelyek a gardróbunk tökéletes, minőségi alapdarabjaivá válhatnak. Ha pedig a fazonokat nézem, akkor a HA táskák közül egy Moon bag, Átalakítható vagy Crossbody mindig jó választás.”


Hogyan válasszunk a szettünkhöz illő táskát?

Delinke színtanácsadó és stylist azt is hangsúlyozza, hogy az ideális táskafazon kiválasztásánál figyelembe kell vennünk a saját életvitelünket is; hol dolgozunk, mivel közlekedünk, mennyi időt töltünk távol az otthonunktól. Az arany középút megtalálásához azonban tisztáznunk kell az örök kérdést: Jelenjünk meg mindig csinosan egy kisebb fazonnal, amelybe szinte semmi nem fér el, vagy vigyünk rendszerint mindent magunkkal egy hatalmas táskában?

„Hiba lenne csak egy táskában gondolkodni. Attól függően válasszunk méretet, hogy az adott darabot mire akarjuk használni. Dolgos hétköznapokon praktikusabb lehet egy HA Pre, Pre Business vagy hátizsákfazon, egy barátnős találkozóhoz, hétvégi kiránduláshoz pedig tökéletes egy HA Mini, egy Crossbody vagy egy Lady HA bag is.

Szívből ajánlom – személyes tapasztalatom alapján – a HA mobiltáskát is, mert abban a telefon mellett az okmányainknak és még a kedvenc rúzsunknak is elegendő hely jut.”


Egy komplett női szett azonban nem áll meg a tökéletes ruha és táska kombinációjánál. Klasszikus probléma, hogy a ruhához vagy a táskához válasszunk-e cipőt.


Válassz a színtípusodnak megfelelő kiegészítőket!

„Manapság különböző trendek és stílusok keverednek egymással, éppen ezért úgy gondolom, hogy a hétköznapi megjelenésben nem kell szigorúan követni az azonos színű cipő és táska szabályát. Egy szettet kifejezetten izgalmassá tud tenni, ha a cipő és a táska árnyalata különbözik, ám stílusban mégis összeillenek. Egyetlen kivételt mondanék csak, amikor a helyzet mégis megkívánja az egyező színeket: úgy vélem, üzleti megjelenés esetén jó, ha a táska és a lábbeli ugyanolyanok vagy nagyon hasonló árnyalatúak. Itt azonban megint fontos tudni, hogy kinek milyen színárnyalat lesz a legmegfelelőbb” – hangsúlyozza Delinke.

A HA táskák annyira sokszínűek, hogy mindenki megtalálhatja a színtípusához illő árnyalatokat.

A Delistyle tulajdonosa szerint a tél típusúaknak izgalmas lehet a metál élénk lila, a rózsa, a királykék mozaik, a klasszikus fekete és/vagy krokó, illetve a smaragdzöld színekben pompázó táskafazonok.


A tavaszok imádni fogják a Flower Power kollekció bézs darabjait, a narancs pink párost, a lime és kígyó lime színeket, valamint a türkíz élénk zöldet.


A nyár típusok biztosan szerelembe esnek a púder rózsaszín láttán a Flower Power kollekcióból, szeretni fogják ugyanakkor a kék csempe változatokat, az ezüstöt és az akáclilát is.


Az ősz típusúak ruhatárába pedig tökéletesen illik a narancs rosé, a bézs pezsgő, a világosbarna-málna párosa, illetve a sötétbarna krokó.


„Én azért döntöttem a HA táskák mellett, mert az öltözködésemben a feminin-maszkulin vonal keveredik és kevés mintát szoktam viselni. Izgalmat inkább kiegészítők formájában viszek az öltözködésembe, a minőségi, bőrből készült HA darabok pedig a színekkel, formákkal pont ezt az izgalmat adják meg nekem.”


Ha te is vágysz egy kis izgalomra, nézd meg a HA legújabb kollekcióit most már a színtanácsadó szemüvegén is keresztül!
A Delistyle oldalát ITT találod, a HA táskák rendelésének menetéről pedig ITT olvashatsz részletesen.
Ha személyesen is meg szeretnéd nézni a kollekciók mintadarabjait, Pesten a Salon 19 bemutatóteremben, Gödöllőn a Via Showroomban, illetve Veszprémben az Üvegcsében van rá lehetőséged.